Gratis a-kasse for studerende: CA a-kasse

CA a-kasse

Du ved sikkert, at det er ekstremt vigtigt at være medlem af en a-kasse. Er du ikke medlem af en a-kasse, og finder du ikke arbejde med det samme, når du er færdig, må du leve af kontanthjælp, som ikke er meget højere end SU'en. Skal du have dagpenge, så skal du have været medlem af en a-kasse i noget tid inden. 

A-kasse for studerende: 0 kr!

Bliv medlem af CA a-kasse og få en række fordele udover at være sikret, når du er færdiguddannet. Se fordelene herunder:

 • Dagpenge: Vær sikret dagpenge, når du er dimitteret. Få over 13.500 kr. om måneden!
 • 100% gratis: Så længe du er studerende, betaler du ikke en krone
 • Career Academy: Gratis karrierefremmende tilbud - redskaber, personlig udvikling mv
 • CA Advokathjælp: For kun 50 kr. kan CA a-kasse yde juridisk bistand - f.eks. med ansættelseskontrakter
 • Rabatter: Få rabatter hos Fitness World, aviser, studiebøger, kurser osv.
 • Fordelagtig bankaftale: Du kan få en rigtig god bankaftale med en kredit med en rente på kun 5,45 pct
 • Medlemstilfredshed: Ifølge Arbejdsdirektoratet er CA a-kasses medlemmer blandt de mest tilfredse

Der er altså rigtig mange fordele ved at melde sig ind i en a-kasse i god tid inden man dimitterer. Arbejdsløsheden blandt akademikere er for tiden højere end nogensinde, og det er ikke unormalt at selv nyuddannede økonomier, jurister og andre - normalt - ekstremt eftertragtede profiler går arbejdsløse i op til et år.

Er du medlem af en a-kasse har du også nogle flere rettigheder i forhold til supplerende dagpenge, praktik osv., så mange virksomheder vil tage imod dig, da a-kassen betaler din løn. Samtidig med det får du så også nogle gode jobs på CV'et, og du får derfor nemt ved at komme i arbejde. Denne fleksibilitet kræver dog medlemsskab af en a-kasse. 

Krav for gratis medlemsskab af a-kasse

A-kasser er også virksomheder, som skal tjene penge. Derfor udbyder de selvfølgelig ikke billige medlemsskaber til alle og enhver. CA har følgende krav til dem, der slipper for at betale kontingent:

 • Du skal være - eller er lige stoppet - i et studiejob / fritidsjob
 • Du skal bo i Danmark
 • Du skal have boet i Danmark umiddelbart før du startede på uddannelsen
 • Du må ikke tjene mere end 199.160 kr. om året (2011)

Opfylder du ikke kravet for gratis medlemsskab af a-kasse for studerende, kan du evt. se vores liste over andre danske a-kasser her.

Beskrivelse af CA a-kasse

CA a-kasse er en dansk arbejdsløshedskasse, der henvender sig til et bredt udsnit af befolkningen. De accepterer både studerende, lønmodtagere og selvstændige, og derfor er det en meget rummelig a-kasse med en masse falige såvel som kontante fordele - især for studerende. Der er ca. 34.000 medlemmer og medlemstilfredsheden ligger på alle punkter over middel (se nærmere herunder).

Fakta om CA a-kasse

 • Pris for fagforening: Tilbydes ikke
 • Medlemstilfredshed: 78 pct
 • Optager:
  Studerende, lønmodtagere og selvstændige
 • Antal medlemmer: 34.000

Gratis a-kasse for studerende - hvorfor gør de det?

Som du kan læse i denne artikel, så tilbyder mange a-kasser gratis medlemsskab for studerende - dem, som vi har kaldt "studie a-kasser" på denne side. Det er måske lidt overdrevet at kalde dem a-kasser for studerende, da de optager alle slags medlemmer. Men hvorfor vælger en a-kasse at optage studerende gratis? De håber naturligvis, at du vil fortsætte med at være medlem, når du er færdiguddannet. Det er intet krav, så det er op til dig, men A-kasse-priser.org anbefaler helt klart, at du fortsætter med at være medlem af en a-kasse efter du er færdig med at være studerende, så du kan få dagpenge, hvis du skulle være uheldig at miste arbejdet.

Tilfredshedsundersøgelse - CA a-kasse for studerende

Arbejdsdirektoratet har lavet en tilfredshedsundersøgelse blandt Danmarks a-kasser og der er CA a-kasse blevet placeret ganske fortrinligt. Se herunder, hvordan den placerer sig i forhold til gennemsnittet.

  Benchmark Frie Funktionærer Gennemsnit
A-kassen generelt Over middel 78% 70%
Pengene til tiden Over middel 89% 85%
Selvbetjening via nettet Over middel 89% 83%
Kendskab til medlemmers fag Over middel 71% 67%
Hjælp til at komme tilbage i arbejde Over middel 66% 60%

Meld dig GRATIS ind i dag

Meld dig ind i CA akasse i dag og få alle fordelene.

» Læs mere om CA a-kasse

» Meld dig gratis ind i CA a-kasse