ASE

Beskrivelse af ASE

ASE a-kasse

ASE er kendt som en uafhængig a-kasse for selvstændige, men lønmodtagere kan også melde sig ind. Læs mere i vores anmeldelse her.


Fakta

  • Månedlig pris: 433 kr
  • Pris for fagforening: Tilbydes ikke
  • Medlemstilfredshed: 56 pct
  • Optager: Lønmodtagere og selvstændige
  • Antal medlemmer: 150.000

Anmeldelse af ASE a-kasse

ASE a-kasse er én af testens billigste (kun 433 kr. om måneden før skat / 287 kr. om måneden efter skat), men desværre er medlemstilfredsheden ikke den højeste i testen. Se de konkrete tal længere nede i artiklen. Dette er desværre et tilfælde, hvor den ekstremt lave pris har påvirket medlemstilfredsheden en smule.

Kan du leve med, at a-kassen ikke har fagspecifikke kurser og stor viden om din branche, så er ASE måske alligevel et godt bud, da den er én af Danmarks absolut billigste a-kasser, men dagpengesatsen er ens for alle a-kasser. Alternativt kan vi anbefale Min A-kasse for lønmodtagere eller Det Faglige Hus for selvstændige.

Én af de største, uafhængige a-kasser

ASE har ca. 150.000 medlemmer, og er derfor én af Danmarks største uafhængige a-kasser. Der bliver ikke tilbudt en fagforening hos ASE, men mange af medlemmerne kan netop godt lide, at en a-kasse gør det, den er bedst til: At være en a-kasse. Du får en del medlemsfordele i ASE - f.eks. gode tilbud på aviser eller vejledning til selvstændige fra StartVækst. Desuden kan du for kun 50 kr. om måneden tilkøbe juridisk bistand. ASE tilbyder desuden lønsikring, hvor du kan få udbetalt op til 85 pct. af din hidtidige løn i op til et år.

Tilfredshedsundersøgelse

Arbejdsdirektoratet har lavet en tilfredshedsundersøgelse af ASE. Se ASE's karakterer herunder - og sammenlign evt. med gennemsnittet for danske A-kasser ved siden af.

  Benchmark ASE Gennemsnit
A-kassen generelt Under middel 56% 70%
Pengene til tiden Under middel 81% 85%
Selvbetjening via nettet Over middel 88% 83%
Kendskab til medlemmers fag Under middel 48% 67%
Hjælp til at komme tilbage i arbejde Under middel 49% 60%

Som du kan se herover er den generelle vurdering af ASE under middel. Dagpengesatsen er altid den samme, men er service meget vigtigt for dig, så anbefaler vi, at du i stedet tager et kig på f.eks. Min A-kasse, Frie Funktionærer eller Det Faglige Hus.

ASE blev grundlagt i 1976 som en a-kasse for erhvervsledere og selvstændige. I dag er almindelige lønmodtagere også mere end velkomne. A-kassen slår sig op på at være en uafhængig a-kasse fri for politik og religion. A-kassen har åbent fra 9:00 til 16:30 mandag til torsdag og fra 9:00 til 15:00 på fredage.

Meld dig ind i ASE

Få alle fordelene - meld dig ind i ASE's a-kasse allerede i dag via linket herunder.