3F a-kasse - Fagligt Fælles Forbund

Beskrivelse af 3F

3F-A (Faglig Fælles A-kasse) er én af Danmarks største A-kasser og bestemt værd at kigge på som faglært eller ufaglært arbejder. 3F tilbyder også medlemsskab af en fagforening til fordelagtige priser.

Fakta

  • Månedlig pris: 465 kr
  • Pris for fagforening: 457 kr
  • Medlemstilfredshed: 76 pct
  • Optager: Bestemte lønmodtagere
  • Antal medlemmer: 306.000

Anmeldelse af 3FA - Faglig Fælles A-kasse

3F er egentlig en fagforening for faglærte og ufaglærte indenfor en række fag - f.eks. den offentlig sektor, byggeri, industri og transport. 3F tilbyder også en a-kasse - og du kan være medlem af denne uden også at være medlem af fagforeningen! Eneste krav er at du er mellem 18 og 63 år og du skal bo og opholde dig i Danmark.

3F a-kasse tilbyder medlemmerne af a-kassen en række fordele udover at modtage dagpenge i forbindelse med ledighed. F.eks. CV-skrivning og konkretisering af komptencer i forbindelse hermed. Desuden bliver man tilbudt kurser, gratis advokathjælp og gruppelivsforsikring.

3F er en fagligt funderet a-kasse

A-kassen er bestemt én af Danmarks største med sine 306.000 medlemmer. Der er 77 lokalafdelinger og 119 servicekontorerer fordelt over landet, så hjælpen er altid lige i nærheden - bostaveligt talt.

Tilfredshedsundersøgelse

Arbejdsdirektoratet har lavet en tilfredshedsundersøgelse af 3F. Se 3F a-kassens karakterer herunder - og sammenlign evt. med gennemsnittet for danske A-kasser ved siden af.

  Benchmark Min A-kasse Gennemsnit
A-kassen generelt Over middel 76% 70%
Pengene til tiden Over middel 89% 85%
Selvbetjening via nettet Under middel 78% 83%
Kendskab til medlemmers fag Over middel 75% 67%
Hjælp til at komme tilbage i arbejde Over middel 68% 60%